Kedd, 2021. December 7.Ambrus napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1951
Ezen a napon született Pitti Katalin

 
 

  Csemegéző - Ajá: II.Gyulai Reneszánsz Karnevál

A karnevál új színfolt a város programjainak sorában, ahol vidám köntösben kerül bemutatásra a reneszánsz- kor kultúrája történelme, gasztronómiája.

A rendezvény keretét egy középkori vásár adja, melyben megjelennek a kor mesterségei, (kovács, fazekas), ételei (kemencében sült lepény) viseletei.Központi eseménye egy vidám farsangi felvonulás, ahol korhű viseletben vonulnak fel a résztvevők. A felvonulás résztvevői a középkorból meríthetnek ötleteket. A felvonulókat neves zsűri értékeli. A vásárban ökörsütéssel, gesztenyeárusokkal borlovagok bemutatkozójával színesített fáklyafényes reneszánsz mulatságon vehetnek részt az idelátogatók. A rendezvény helyszínén két darab egyenként 600 m2-es sátor kerül felállításra, ezek közül az egyikben (a fősátorban) kap helyet a rendezvény műsora, a karikaturista, a jósnő, valamint a kort hűen idéző vendéglátás, míg a másik sátorban (ún. gasztronómiai sátorban) a város gasztronómiai kínálatával (disznótoros, pálinka, tarhonya), valamint világhírű boros pincék kínálatával szembesülhetnek az érdeklődők. A rendezvény a város különböző pontjain is folyamatos programokat kínál (mozifilmvetítés, kiállítás, színházi est, reneszánsz bál, mátyás-korabeli vacsora, stb.).

 A gyerekeknek Reneszánsz gyermek karnevált szervezünk, melyen lehetősége van a gyerekeknek a korhoz kötődő viseletekben felvonulni.  Óriásbáb produkciók gólyalábasok, táncosok, vívók, színészek, mutatványosok bemutatói, reneszánsz interaktív játszóház kínál programokat még a gyerekek számára

Részletes információkat a rendezvényről a www.gyulaikarneval.hu weboldalon talál az érdeklődő. Vegyüljön el ön is e vidám karneváli forgatagban, Gyula szeretettel várja Önt.

 
2005. január 24, hétfő 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.