Kedd, 2021. December 7.Ambrus napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1951
Ezen a napon született Pitti Katalin

 
 

  Csemegéző - Ajá: Kelet-Magyarországi fesztiválok világsztárokkal

Az idén ismét megrendezi sikeres kelet-magyarországi fesztiváljait a Delta-Fest: Mezőtúron tizenharmadik, Tokaj-Rakamazon pedig hatodik alkalommal gyűlnek össze a zenei és közösségi élményekre vágyó fiatalok. Mindkét rendezvénysorozaton nagynevű sztárok lépnek színpadra. A szervezés jelenlegi szakaszában biztosra vehető az Anthrax, a Suicidal Tendencies és a Freestylers, illetve az Asian Dub Foundation és a Transglobal Underground fellépése. A szervezők mindkét fesztiválra várják zenei előadók, illetve civil szervezetek jelentkezését – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.Mezőtúron 1993 óta rendeznek fesztiválokat, a korai néhány ezres, a helyi piactéren megtartott rock- és sörfesztivál időközben az egyik legrangosabb hazai zenei eseménnyé vált. Hosszú ideig a használaton kívüli honvéd laktanya adott otthont a zenekedvelő, együttlétre vágyó fiataloknak, majd az ingatlanegyüttes romló állaga miatt a városi strandra költöztek, mely szintén ideális helyszínnek bizonyult. Az elmúlt bő évtized legfontosabb fellépői voltak: Toy Dollz, New Model Army, Dog Eat Dog, Apocalyptica, James Ruskin, Clawfinger, Sepultura, Asian Dub Foundation, Tiamat, Ignite, és természetesen a hazai élvonal az Animától a Kispálon át a Tankcsapdáig.

Az idei, június 30-a és július 3-a között megrendezendő Wan2 fesztiválon is garantált a sztárparádé: a thrash metal new yorki ikonjai: az Anthrax, a punk-hardcore-t játszó Suicidal Tendencies, illetve az elektronikus zenei területen jeleskedő Freestylers formáció lép a deszkákra a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisvárosban. Természetesen ott lesznek a hazai meghatározó előadók is, sőt folytatódik a korábbi misszió, az Amatőr Tehetségkutató Verseny, mely az első tizenkét esztendőben számos előadó számára szolgált dobbantóul.

A Hegyalja Fesztivál ötletét egy természeti katasztrófa ihlette, ez volt a tiszai ciánszennyezés 2000-ben. A Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi Tisza kempingben megrendezett fesztiválnak éppen ezért a mai napig az egyik vezérgondolata a jó zene mellett a környezettudatos szellemiség. A hagyomány az idén is folytatódik, a Zöld Sátor az idén is számos érdekes beszélgetést kínál fontos témákról, érdekes emberekkel. A zöld témák mellett természetesen a kapcsolódó területek – kultúra, közélet, gazdaság – képviselői is jelen lesznek a pódiumbeszélgetéseken és természetesen az E-misszó szervezésében megmutatják magukat a legfontosabb hazai zöldszervezetek is. Újdonság lesz a rakamazi kempingben a civil udvar, melynek résztvevőit pályázati úton választják ki a szervezők. A jelentkezési feltételek a fesztivál hivatalos honlapján találhatók.

A zenei kínálatban immár bizonyos, hogy jelen lesz az „etnotechno” Transglobal Underground, mely látványban is feledhetetlen élményt jelent, illetve ugyancsak Hegyaljára várják a pakisztáni gyökerekkel bíró londoni sztárcsapatot, az Asian Dub Foundationt.

Mindkét fesztiválra, azaz a június 28-a és július 2-a között megtartandó Wan2, illetve a két héttel később, július 13-a és 17-e között esedékes Hegyalja Fesztiválra március 30-áig jelentkezhetnek fellépni szándékozó zenekarok, akik a részletes feltételeket a www.wantedfestival.hu, illetve a www.hegyaljafestival.hu honlapokon találhatják meg. További újdonság, hogy akár üres zsebbel is érdemes elindulni mindkét fesztiválra, hiszen a helyszínen munkalehetőségek várják azokat a fiatalokat, akik hajlandók néhány órát feláldozni a bulizásból – ők szintén az interneten jelentkezhetnek előzetesen.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2005. március 22.

Gy. Mészáros Ágnes

 

 
2005. március 22, kedd 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.