Kedd, 2021. December 7.Ambrus napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1951
Ezen a napon született Pitti Katalin

 
 

  Napraforgó: PÁLYÁZATOK

Pályázati Felhívás - United Way Magyarország  2006

Az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország nyílt, országos pályázatot hirdet közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek, valamint 16-26 év közötti fiatalok önkéntes, önszervező csoportjai számáraA United Way 15 éve kezdte meg működését Magyarországon. A United Way magyarországi hálózatának célja a magyar civil társadalom erősítése, a civil és az üzleti szféra együttműködésének fejlesztése, hiánypótló szolgáltatások támogatása hatékony és átlátható adománygyűjtés, valamint forráselosztás révén.

 

2006 tavaszán meghirdetett pályázati programunk a következő:

 

1. A) Szociális program
Olyan közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek számára, amelyek házi segítségnyújtás keretében idősek, krónikus betegek, fogyatékkal élők, egyedülállók, vagy szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekes családok számára nyújtanak minőségi szolgáltatást.

A program célja:

A szociális program keretében konkrét, házi segítségnyújtás és támogató szolgálat keretében megvalósítandó projekteket támogatunk, amelyek idős, krónikus beteg, vagy fogyatékkal élő egyedülállók, illetve szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekes családok számára otthonaikban biztosítanak támogatást.

A program célja, hogy a pályázók az igénybe vevő részére önálló életvitelének fenntartásával - szükségleteinek megfelelően - lakásán, lakókörnyezetében életminőséget javító minőségi szolgáltatást nyújtsanak.

 

1. B) Szociális program:

A civil szociális ellátás minőségi javítását célzó program:

Lehetőséget nyújt szakemberlétszám-bővítésre olyan közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek számára, amelyek minőségi szolgáltatás keretében a lakosság kielégítetlen egészségügyi, szociális szükségleteit látják el.

A program célja:

A program olyan szervezeteket támogat, amelyek a civil szociális ellátáson belül feladataik számának növekedése miatt szükségét látják annak, hogy stábjuk, szakembereik létszámát bővítsék. Ezáltal szakembereik leterheltségét csökkenteni tudják az optimális munkavégzés érdekében. Emellett a program támogat olyan szervezeteket, amelyek eddigi szolgáltatásaikat új, hiánypótló szolgáltatások beindításával kívánják szélesíteni, és az ehhez szükséges szakemberlétszámmal nem rendelkeznek.

 

2. Egészségügyi program:

Olyan közhasznú és kiemelten közhasznú szervezetek számára, amelyek az elsődleges prevenció területén nyújtanak hiánypótló szolgáltatást.

A program célja:

Az egészségügyi program keretében olyan megtervezett, szükségleteken alapuló programok támogatunk, amelyek prevenciós tevékenységet látnak el az egészségvédelem, egészségmegőrzés területén. Az általuk nyújtott szolgáltatás civil kezdeményezésen alapuló proaktív szolgáltatatás, amely helyi szükségleteket lát el.

A program célja egészségmegőrző, egészségfejlesztő és betegségmegelőző tevékenységének elősegítése, fejlesztése és támogatása.

A támogatott programok az elsődleges prevenció területéről kerülnek ki, céljuk a megelőzés.

 

3. Ifjúsági önkéntes program:

Önkéntes, önszervező, a helyi közösség érdekében tevékenykedő olyan 16-26 év közötti fiatalok csoportjai számára, amelyeket helyi, regionálisan felmerülő problémák megoldására hoztak létre.

Ebben a kategóriában azok a csoportok pályázhatnak, amelyek bejegyzett egyesület vagy alapítvány keretein belül végzik tevékenységüket, illetve informális csoportok egy már bejegyzett szervezet befogadó nyilatkozatával rendelkeznek.

Az Alapítvány fenti programjaitól eltérően ebben a programban NEM FELTÉTEL a pályázat benyújtásának a szervezet közhasznú vagy kiemelten közhasznú státusza.

A program célja:

A program egyik kiemelt célja, hogy meghonosítsa, fejlessze, népszerűsítse a helyi közösség érdekeit szolgáló önkéntes munka gyakorlatát a fiatalok, 16-26 éves korosztály körében. Olyan programokat támogat, amelyek szervezett formában, a fiatalok kezdeményezése alapján, szakmai vezető irányítása mellett (szociális szakember, gyógypedagógus, pedagógus) lehetőséget nyújtanak önkéntes munka végzésére.

 

A pályázat benyújtására jogosultak köre:

1. A) Szociális program esetén:

Közhasznú, vagy kiemelten közhasznú besorolásukról végzéssel rendelkező, Magyarországon bejegyzett szervezetek, 200.000 és 1.000.000 Ft közötti összegű támogatásra, kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon nyújthatják be pályázatukat.

1. B) Szociális program esetén:

Közhasznú, vagy kiemelten közhasznú besorolásukról végzéssel rendelkező, Magyarországon bejegyzett szervezetek, a 200.000 és 1.000.000 Ft közötti összegű támogatásra, kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon nyújthatják be pályázatukat.

2. Az egészségügyi program esetén:

Közhasznú, vagy kiemelten közhasznú besorolásukról végzéssel rendelkező, Magyarországon bejegyzett szervezetek, a 200.000 és 1.000.000 Ft közötti összegű támogatásra, kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon nyújthatják be pályázatukat.

3. Az ifjúsági program esetén:

Magyarországon működő, bejegyzett, végzéssel rendelkező szervezetek, illetve informális csoportok bejegyzett szervezet befogadó nyilatkozatával, a 100.000 és 200.000 Ft közötti összegű támogatásra, kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon nyújthatják be pályázatukat.

A pályázat postára adásának határideje 2006. június 16.

A pályázati díj mindhárom programban: 3000 Ft

 

Pályázati csomag és további információ kérhető:

Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország,

Vörös Éva programvezető

1133 Budapest, Pozsonyi út 54. V/1.

Telefon: 320 8110; Fax: 239 9147; E-mail: eva.voros@unitedway.hu

A pályázati csomag letölthető a www.unitedway.hu címen az Internetről.

 

Forrás: www.nonprofit.hu

 

 


 

Pályázat kis értékű tárgyi eszközök beszerzésének a támogatására

IFJ-GY-DA-06-B

 

Kiíró: Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács (DA-RIT)

A pályázat célja olyan több éven keresztül használható, egyenként maximum bruttó 100 000 Ft értékű, tárgyi eszközök beszerzése, amelyek elősegítik a gyermek és/vagy ifjúsági korosztályból álló, illetve őket segítő szervezetek folyamatos működését, nélkülözhetetlenek a gyermek és/vagy ifjúsági korosztály által megvalósított programok során, és hozzájárulnak a programok színvonalasabb megvalósulásához.

A pályázaton igényelhető támogatás formája és összege

A támogatás vissza nem térítendő pénzbeli támogatás, melynek folyósítása a Mobilitás Pályázati Útmutató szerint egy összegben, előfinanszírozás formájában, a támogatási szerződés megkötésétől számított 30 napon belül történik.

A pályázott támogatás mértéke legfeljebb a bruttó összköltség 75%-a lehet, azaz a pályázat benyújtásához minimum 25% önrész vállalása szükséges, kizárólag készpénz formájában, az összköltségvetés arányában. A pályázaton igényelhető támogatás maximális összege 200 000 Ft, azaz kettőszázezer forint lehet.

Pályázatot nyújthatnak be

A dél-alföldi régióból, a dél-alföldi régióban működő és a bejegyzésre kötelezettek esetében a régióban bejegyzett:

- társadalmi szervezetek (kivéve pártok és szakszervezetek);

- alapítványok (kivéve közalapítványok, óvodai és iskolai alapítványok);

- közhasznú társaságok

amelyek

- gyermek és ifjúsági közösségeket fognak össze;

- vagy a gyermek és ifjúsági közösségek számára szolgáltatásokat biztosítanak;

- vagy a gyermek és ifjúsági korosztályok érdekeinek képviseletét vállalták fel létesítő okiratukban;

- vagy más, az alapszabállyal/alapító okirattal egyenértékű dokumentumban a gyermek és ifjúságügyet kiemelt célként jelenítik meg.

 

Pályázatkezelő

Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

Telefon: 62/540-788,

Fax: 62/540-789,

E-mail: dariszi@mobilitas.hu

www.mobilitas.hu

 

A pályázati csomag - amely magában foglalja a pályázati felhívást, az adatlapot, a programűrlapot és a Mobilitás Pályázati Útmutatót - letölthető a www.mobilitas.hu honlapról;

ingyenesen átvehető vagy telefonon igényelhető a Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodában (6720 Szeged, Dózsa György u. 2., telefon: 62/540-788, fax: 62/540-789).

 

A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető

 a helyi tarifával hívható információs vonalon: (40) 444-555 (9-16 óra között);

·a palyazat@mobilitas.hu valamint helpdesk@mobilitas.hu e-mail címen és a www.mobilitas.hu/palyazat honlapon;

·a Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodában (6720 Szeged, Dózsa György u. 2., telefon: 62/540-788, fax: 62/540-789).

A pályázat beadási, postára adási határideje: 2006. szeptember 30.

A postai úton benyújtott pályázatot az alábbi címre kérjük beküldeni:

Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

6720 Szeged, Dózsa György u. 2.

A pályázatot személyesen kizárólag a Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodában (6720 Szeged, Dózsa György u. 2.) legkésőbb a beadási határidő napján 24.00 óráig lehet leadni.

A pályázat érvényességének speciális feltételei

- a kis értékű tárgyi eszközt, eszközöket 2006. április 1. és 2007. március 31. között lehet beszerezni, kizárólag a megadott időszakban kiállított számlák fogadhatók el elszámoláskor;

- a tárgyi eszközök értéke egyenként maximum bruttó 100.000 Ft lehet;

- kizárólag az iskolarendszeren kívül megvalósuló, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló programokhoz igényelhetők az eszközök;

- egy pályázó szervezet egy kategóriában csak egy pályázatot nyújthat be.

Az elbírálás során előnyben részesülnek azok a programok, amelyek

- fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok programjait segítő eszközök beszerzésére irányulnak;

- a kötelezően előírt 25%-nál magasabb önrészt biztosítanak az összköltségvetés arányában.

 

Forrás: www.mobilitas.hu

 


Páter Tamás Alajos Alapítvány

Gyermekkórusok, -zenekarok, iskolai kórusok, vegyeskarok és
egyházi kórusok-zenekarok népszerűsítő előadása

 

 

Pályázhatnak: Gyermekkórusok, zenekarok, iskolai kórusok, vegyeskarok és egyházi kórusok, zenekarok.

Beadási határidő: Folyamatos, 2007. június 30-ig

A Páter Tamás Alajos Alapítvány Zenei Pályázatot hirdet gyermekkórusok, zenekarok, iskolai kórusok, vegyeskarok és egyházi kórusok, zenekarok számára.

A pályázat célja:

Páter Tamás Alajos zeneműveinek előadása, népszerűsítése és a XX. századi egyházi kórusművészet remekeinek széles körű bemutatása. Pályázni csak olyan hangversennyel lehet, amelyen más művek mellett Páter Tamás Alajos műveiből legalább 2-3 motettát vagy egy nagyobb lélegzetvételű kompozíciót mutat be az együttes.

A pályázat határideje folyamatos.

1. A koncert előtt: a jelentkezési űrlapot legalább 2 hónappal a koncert időpontja előtt kérjük megküldeni

2. A koncert után pedig

a) a hangverseny hang vagy video felvételét plakátját, meghívóját

b) egy fotót az együttesről, amely az elhangzott hangversenyen készült

c) esetleg megjelent kritikát a hangverseny után kérjük megküldeni

A pályázat beküldésének végső határideje:

2007. június 30. (postabélyegző dátuma), amelyben a 2./ a, b, c. pontokban felsoroltakat kell postázni. A Kuratórium kizárólag postai úton beküldött pályázatokat fogad el.

Zenei pályázatunkat minden páratlan évben meghirdetjük! (2009, 2011)

A Kuratórium a legjobb pályázatokat díjazza: I. díj, 100 000 Ft, II. díj, 80 000 Ft, III. díj, 50 000 Ft összegekkel, valamint különdíjjal is jutalmazhatja, melyeket 2007. szeptember folyamán a Kuratórium képviselői ünnepélyes keretek között adják át a győztes együttesek vezetőinek. Az eredményről és a díjkiosztás időpontjáról mindenkit külön, postán értesítünk.

A kellően nem dokumentált pályázatokat a Kuratórium nem értékeli. A pályázatokat az alapítvány szakemberekkel bővített Kuratóriuma bírálja el, s erről levélben értesíti a Pályázókat.

A jelentkezés módja:

Jelentkezési űrlapot és a Tamás Alajos műveinek kottaanyagát megcímzett és felbélyegzett (kb. 200 Ft) A4-es válaszboríték eljuttatásával lehet igényelni Kovács Mártánál. A jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy a kölcsönkapott kottákat - vagy annak ellenértékét - legkésőbb két héten belül visszaküldik a titkárságra, címünkre, 1024 Bp. Rómer Flóris u. 2-4. Nevezési díjat nem kérünk, de adományokat köszönettel elfogadunk.

Páter Tamás Alajos Alapítvány, 1024 Budapest, Rómer F. u. 2-4. Tel.: (06-1) 212-5482, fax: (06-1) 316-1152, 315-1452, web: http://orszagut.ofm.hu/patertamas, e-mail: orszagut@ofm.hu.

 


 

Szabadidős vagy terápiás úszás, gyógylovagoltatási tevékenység szervezése V.

6601

 

Pályázati felhívás:

A Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítvány a Nemzeti Sporthivatal támogatásával pályázatot hirdet szabadidős vagy terápiás úszás, gyógylovagoltatási tevékenység megszervezésének támogatására (Programkód: 6601).

 

A pályázat kiírója: Fogyatékos Gyermekek, Tanulók Felzárkóztatásáért Országos Közalapítvány (Székhely: 1054 Budapest, Báthori u.10.)

A pályázat célja: A közoktatásban részt vevő fogyatékos gyermekek, tanulók tanórán kívüli szabadidős vagy terápiás jellegű úszásoktatásának, gyógylovagoltatásának elősegítése.

A pályázók köre: A közoktatásban résztvevő testi, érzékszervi, autista, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, továbbá a súlyos és középsúlyos fokban értelmi fogyatékos gyermekek, tanulók tanórán kívüli szabadidős vagy terápiás jellegű úszásoktatását vagy terápiás gyógylovagoltatását megszervező, megvalósító civil szervezetek (egyesületek, alapítványok). A pályázat nyilvános.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. A Közalapítvány hozzájárulást nyújt terápiás úszás, gyógylovagoltatási program finanszírozásához, és ezen programok helyszínére történő utazás költségeihez. A támogatás nem használható fel létesítmény építésére, felújítására!

Egyéb fontos információk:

Pályázati úton szétosztható keretösszeg: 11 989 317 Ft

Egy pályázó maximum 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhet.

A pályázati program megvalósítási időszaka: a 2006. szeptembertől 2007. júniusig terjedő időszak. Csak a minimum 6 hónapon keresztül tartó programokat tudjuk támogatni. A támogatási összeg átutalására egy összegben kerül sor.

Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be! Egy szervezetnek csak egyféle sportoktatási program támogatására tudunk támogatást biztosítani.

A pályázati formanyomtatványok sem tartalmukban, sem alakjukban nem változtathatóak!

A pályázatot egy eredeti és két másolati (fűzött) példányban, kérjük benyújtani, a felhívás alján látható címre.

Kérjük, hogy a pályázati dossziét figyelmesen olvassák el, hiánypótlásra nincs lehetőség!

Benyújtási határidő:

2006. június 12. (A beadási határidő a postára adás utolsó napját jelenti.). A határidőn túl érkezett pályázat érvénytelen. Pályázati díj: 5.000.-Ft/pályázat, melyet átutalással kérünk befizetni a Közalapítvány bankszámlaszámára.

Pályázni kizárólag a részletes pályázati feltételeket és tudnivalókat is tartalmazó pályázati csomag kitöltésével lehet, ami 2006. május 10-től átvehető személyesen a Közalapítvány Titkárságán, igényelhető telefonon, postai úton vagy e-mail-ben (fgyk@fgyk.hu), valamint letölthető a Közalapítvány honlapjáról (www.fgyk.hu).

A Közalapítvány címe, telefonszáma:

1054 Budapest, Báthori u. 10., I. emelet 103. sz. szoba, (1)302-3006, 302-3007, 473-0977 Bankszámlaszám: 10032000-00280903

További információ és pályázati dokumentumok: www.fgyk.hu

 

Forrás: www.civil.info.hu

 

 

 
2006. június 11, vasárnap 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.