Hétfő, 2022. Január 17.Antal, Antónia napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1750
E napon hunyt el Albinoni olasz zeneszerző

 
 

  Webtanterv: Regisztrálás

Új sorozatunkban szeretnénk bemutatni olvasóinknak a CSABANET-et technikai szempontból. (Tartalmi oldaláról reméljük minél többen maguk fedezik fel portálunkat (: -) )

 

De mi is az a PORTÁL? A Tolnai Nagylexikon meghatározása szerint: Kapuzat. Amint ezt elolvastam először kovácsoltvas görbületek, majd egy székely kapu képe lebegtek el elhomályosult szemem előtt.Rövid "józanodás" után újfent a monitorra révedek, s már látom az összefüggéseket. A PORTÁL (lat.) kiváló kifejezés e honlap-típusra. Valóban kaput nyit, bár nem egy udvarra, hanem az internetre. A CSABANET is e feladatnak kíván megfelelni.

 

A honlap egyik legfontosabb funkciója, hogy látogatóink felhasználóként regisztrálhatják magukat. De miért fontos e funkció, egyáltalán miért érdemes regisztrált felhasználóvá válnunk? Megpróbálom felsorolni a lehetőségeket, előnyöket, - remélem elfér a lapon:

 

  • Feliratkozás hírlevélre
  • Hírek küldése a honlapra
  • Események megjelentetése adatbázisunkban
  • Link küldése
  • Dizájnváltás
  • Hozzászólás saját név alatt
  • Főoldal üzeneteinek beállítása
  • Stb, stb, stb, stb, stb???..

 

Aki ezek után sem kapott kedvet a regisztrációhoz kérem, ne végezze el velem az alábbi folyamatot!

 

Mi akik megmaradtunk, először is látogassuk meg a CSABANET honlapját, melyet a következő címen találunk:

 

http://www.csabanet.hu

 

Ekkor még névtelen látogatónak minősülünk. A baloldali menüsáv közepe táján találjuk a ?Belépés? blokkot. A későbbiekben ? mikor már regisztrált felhasználóvá váltunk ? itt léphetünk be ?Saját oldalunk? ?ra. Ha most szeretnénk regisztrálni, keressük meg a kissé reklámízű szövegben az "Itt megteheted" kifejezést, s kattintsunk rá!

 

Az előző kattintás után egy új oldalon a honlap készítői (azaz mi) még mindig a belépésre buzdítanak, ám az alsó sorban megtaláljuk az "Új tag regisztrálása" linket. Kattintsunk! A megjelenő oldalon kell megadnunk adatainkat. Csak a felhasználónév és az e-mail megadása kötelező. A felhasználónév legyen minimum öt karakter hosszú, s könnyen megjegyezhető, s kérjük ne tartalmazzon ékezetes karaktereket! Az e-mail megadása azért fontos, mert a rendszer ide küldi el számunkra jelszavunkat.  Ha kitöltöttük a kötelező mezőket, kattintsunk az ?Új tag? gombra. Ezután a rendszer egy utolsó ellenőrzésre kér bennünket. Ha mindent rendben találunk, nyomjuk meg a ?Befejezés? gombot.

 

Ezt követően várjuk meg e-mailben érkező jelszavunkat, s ennek ismeretében lépjünk be a ?Belépés? blokkban. Fáradságos munkánk gyümölcseként most személyes kezdőoldalunkra érkeztünk, ahol a rendszer saját nevünkön üdvözöl.

 

A további ismerkedésre hagyunk egy hetet. Már csak egy fontos teendőre hívnánk fel figyelmüket. Mielőtt elhagyják a honlapot kattintsanak a kilépés gombra, így mások nem juthatnak adatainkhoz, s nem küldhetnek nevünkben híreket, hozzászólásokat.

 

Mostmár elárulhatom, hogy e cikk elolvasásával két (sőt több) legyet ütött egyszerre a kedves olvasó, mivel számtalan PHP-Nuke alapú portálnak hasonló a működése. A ?tanultakat? felhasználhatjuk többek között a CSABANET partnerénél az MMK honlapján is.

 

Ma már nem oly nagy divat tagként belépni valahová, de kérjük, aki teheti regisztráljon nálunk felhasználóként!

 

Várjuk híreiket az info@csabanet.hu címen, ahová sorozatunkkal kapcsolatban is elküldhetik kérdéseiket, visszajelzéseiket.

 

Jó böngészést:

 

Hegedűs Sándor

hsandor@csabanet.hu

 
2003. szeptember 9, kedd 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.