V. Tarhonyafesztivál, HÍR Szakkiállítás, Kézművesség 1000. Éve az Alföldön
|
2004. Július 15-18. Várkert - Erkel Hotel parkolója |
Békés megyei kézművesek bemutatkozása, élelmiszeripari termékek bemutatása, tarhonykészítő verseny.
Tervezett programok:
Július 15., csütörtök
10.00 A fesztivál ünnepélyes megnyitása. A fesztivál várja vendégeit!
10.30 Sajtótájékoztató az Erkel Hotel Szieszta termében
12.00 és 18.00 Erkel Hotel fôzômestereinek ételkészítési bemutatója.
16.00 A mai nap díszvendégei és bemutatkoznak: a Békés megyei kézmûves mesterek
18.00 Gyulai gyermek fúvószenekar fesztivál koncertje.Vezényel: Döge Csaba karnagy
19.00 Diákok viccmondó versenye
20.00 2004 adag tarhonyás fagylalt kóstoltatása a Kiskézmûves Cukrászda produkciója
21.00 Sivatag rózsái hastánccsoport mûsora (Ali pasa és a negyven rabló álma). Produkciós vezetô: Sas Györgyi
Július 16., péntek
10.00 A fesztivál várja vendégeit!
12.00 és 18.00 Erkel Hotel fôzômestereinek ételkészítési bemutatója.
14.00 Szakmai konferencia az Erkel Hotel konferenciatermében
KÉZMÜVESSÉG ÉS A TURIZMUS A HAGYOMÁNYOK – ÍZEK – Régiók JEGYÉBEN „Múltunkból szerzett tapasztalatok alapján építsük jövõnket.”
16.00 A Szent Vince Borrend borászainak, borbemutatója
18.00 A Szent Vince Borrend gyulai borlovagjainak 2003. évi zászlós borának megáldása a római katolikus templomban.
18.30 A Szent Vince Borrend borlovagjainak zenés felvonulása mazsorettekkel a Harruckern tértôl a fesztivál sátorig.
19.30 A Szent Vince Borrend új borlovagjainak felavatási ceremóniája
20.00 Csorvási mazsorett csoport és fúvószenekar gálamûsora
21.00 Sivatag rózsái hastánccsoport „Bacchus rózsái” címû fesztiválmûsora.
Július 17., szombat
10.00 A fesztivál várja vendégeit!
A mai nap díszvendégei és bemutatkoznak: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye képviseletében a PENYIGEIEK, a Várda drink Rt. Kisvárdáról és Bács-Kiskun megyébôl a Bio Berta.
12.00 Erkel Hotel fôzômestereinek ételkészítési bemutatója.
15.00 2004 adag tarhonyás étel 1100 literes bográcsban történõ fõzésének kezdete
16.00 Nevezés a tarhonyakészítõ-versenyre
17.00 TARHONYA KÉSZÍTÕ VERSENY
A zsûri elnöke: Lukács István háromszoros Oscar-díjas mesterszakács, szakmai fôvédnök: Prohászka Béla, Venesz József-díjas mesterszakács
18.15 A tarhonyakészítési verseny eredményhirdetése
18.30 Divatbemutató
19.00 A fesztivál látogatói részére 2004 adag tarhonyás étel folyamatos kóstoltatása
19.30 Ördögi kutyák, ördögi gazdáik ördögi tánca.
Elôadja: a Gyulai Agility Klub
20.00 Stage Dance Club modern tánciskola mûsora
21.00 Sivatag rózsái hastánccsoport „Ezeregy éjszaka” címû gálamûsora.
Július 18., vasárnap
10.00 A fesztivál várja vendégeit!
12.00 és 17.00 Erkel Hotel fôzômestereinek ételkészítési bemutatója.
16.00 A mai nap díszvendégei és bemutatkoznak: az alföldi kézmûves mesterek
18.00 Gyulai gyermek fúvószenekar fesztivál koncertje.
20.00 A fesztivál ünnepélyes bezárása
Várja látogatóit a tarhonyafesztivál!