2002. szeptember 14-15.
Helyszín: Szarvas, Kossuth utca, Kossuth tér
A Szilvanap immár ötödik „jubileumi” alkalommal kerül megrendezésre. A nagy érdeklõdésre való tekintettel idén a programok két napon keresztül szórakoztatják az érdeklõdõket.
A korábbi évekhez hasonlóan ismét lesz szilvalekvárfõzés, pálinkaminõsítés, szilvásgombócevõ erseny, továbbá gasztronómiai bemutató és verseny. Kérjük, a melegkonyhák és cukrászdák üzletvezetõit, valamint a háziasszony kategóriában indulni szándékozókat, hogy a hagyományos és a mai kor igényeinek megfelelõ szilva alapanyagú ételekkel képviseltessék magukat a 15-i (vasárnap) szilvanapi rendezvényen.
Gasztronómiai bemutató és kóstoló
- Konyhamûvészeti bemutató Prohászka Béla mesterszakács
közremûködésével (szombat)
- Szilva, szilvalekvár felhasználásával készült ételek bemutatója és versenye
(vasárnap);
Háziasszony és profi kategóriában a felsorolt, otthon elõre elkészített ételekkel lehet nevezni!
I. Sütemények (1 torta vagy 20 szelet)
Értékelés: 8- ½ 9 óráig, Jazz Café, Szarvas, Kossuth u. 34.
II. Készételek (10 adag)
Értékelés: ½ 9-9 óráig, Zöld Ház, Szarvas, Kossuth u. 21.
III. Különlegességek (pl.: befõttek, aszalványok)
Értékelés: ½ 9-9 óráigig, Zöld Ház, Szarvas, Kossuth u. 21.
A kategóriák elsõ három helyezettjét oklevéllel, serleggel és értékes ajándékkal jutalmazzuk.