Csak tiszta forrásból - országos fotópályázat
Dátum: 2002. december 19, csütörtök
Téma: PályázatA Békéscsabai Önkormányzat Lencsési Közösségi Háza és a békéscsabai Márvány Fotóműhely a fenti címmel országos fotópályázatot hirdet, melyre határainkon kívül élő honfitársaink is nevezhetnek. A pályázatra kizárólag hagyományos monokróm képeket fogadunk el.Az utóbbi években a színes fényképezés előretörése miatt a monokróm eljárások háttérbe szorultak, pedig az ezüst tónusvariációi csodálatos harmóniát képesek produkálni, sőt az elvontabb szellemi tartalom kifejezésére sok esetben alkalmasabb, mint az önmagukban is szép, csábító színek, vagy a digitális technika szemfényvesztő varázslatai.

Ezen túl igen értékesnek tartjuk azt a míves munkát is, amit a fekete-fehér fotók saját laborálása kíván a tökéletes eredmény érdekében. Reméljük, azon amatőrtársaink, akik a ma technikáit anyagilag nem győzik, különösen szívesen fogják leporolni régi eszközeiket, és küldik majd szép képekbe öntött gondolataikat. A modern eljárások művelőinek is bizonyosan kellemes kikapcsolódást, hasznos tapasztalatokat nyújt egy kis visszakanyarodás.

Ezért határoztuk el, hogy - hagyományápoló szándékkal - kétévente megrendezzük az "ősi" monokróm fotózást kedvelők tárlatát.

Pályázati feltételek:

Pályázhat minden Magyarországon, illetve határainkon túl élő magyar fotós.

A pályázat témája kötetlen.

Képpárokat, sorozatot, vagy két évnél régebben készült művet nem fogadunk el.

Szerzőnként legfeljebb öt darab monokróm (fekete-fehér, vagy vegyileg színezett) kép küldhető.

A képek (=fekete-fehér fotópapír) mérete 30x40 cm legyen. Ettől a művészi megfogalmazás érdekében el lehet térni, de ilyenkor is a hosszabbik oldal 40 cm legyen. Az eltérő méretű, illetve adjusztált (felragasztott, kasírozott, keretezett stb.) pályamunkákat eleve kizárjuk!

A kétpéldányos beküldendő nevezési lappal (fénymásolható) megegyezően a képek hátoldalán fel kell tüntetni a szerző nevét, lakcímét, a kép címét, sorszámát. A képoldalra sem aláírást, sem egyéb jelzést tenni nem szabad!

A pályaműveket visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük a Ház címére eljuttatni.

A postai szállítások során keletkezett esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ha képek tartalma esetleg személyiségi jogokba ütközik, azért a szerző felel.

Figyelem! A pályázati feltételeknek nem megfelelő (méret; technika, adjusztálás, jó ízlést sértő tartalom) és ezért eleve kizárt küldeményeket nem postázzuk vissza, de szerzőik 2003. április 30-ig személyesen átvehetik.

Az érvényes pályázatokat öttagú zsűri bírálja el, döntésük ellen fellebbezni nem lehet.

A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás propagandája érdekében térítés nélkül felhasználhatja.

Díjazás: I., II. és III. díj, valamint különdíjak.

A kiállított képek szerzői emlékbélyeget kapnak.

Beérkezési határidő: 2003. február 10.

Zsűrizés: 2003. február 15-22. között. Értesítés feladása: a zsűrizést követő naptól.

Kiállítás megnyitása: 2003. március 15-én.

Visszaküldés postára adása 2003. április 30-ig.

Beküldési cím: Lencsési Közösségi Ház, 5600 Békéscsaba, Féja Géza tér 1. Felvilágosítás: (66) 456-177.A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=326