Kedd, 2024. Május 28.Emil, Csanád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1910
1910-ben ezen a napon hunyt el Mikszáth Kálmán író

 
 

  Napraforgó: ÖNKÉNTES MENEDZSMENT A CIVIL SZERVEZETEKBEN

Önkéntes Központ Alapítvány Képzési Program - tematikus képzés civil szervezetek számára

Az ÖKA küldetésével összhangban a Képzési Program célja, hogy segítse a társadalomban jelenlévő szervezetek, szerveződések és egyének önkéntességgel kapcsolatos ismereteinek fejlesztését. Célja, hogy az önkéntesekkel foglalkozó civil, állami és for-profit szervezetek felkészülten foglalkozhassanak az önkéntesekkel, valamint, hogy az önkéntesség eszméje értékteremtő eszközként épüljön be a társadalmi tudatba. A Képzési Program a nem-formális oktatás formájában létrejövő képzések és találkozási lehetőségek megteremtésével kívánja elérni célját. 

A képzésre olyan, elsősorban békéscsabai és békés megyei civil szervezetek képviselőinek jelentkezését várjuk, amelyek már foglalkoztatnak önkénteseket vagy ilyen program beindítását tervezik.

 

A képzés címe:

Önkéntes menedzsment a civil szervezetekben

 

Alcím:

Mit tehetünk annak érdekében, hogy jó önkéntes programunk legyen?

 

Kulcsszavak:

Önkéntes menedzsment, toborzás, motiválás, megtartás, szervezeti irányelvek

 

A probléma, amelyre a képzés irányul:

Az önkénteseket fogadó szervezetek önkéntes programja gyakran azért nem működik, mert maga a szervezet felkészületlen az önkéntes fogadására, foglalkoztatására, megtartására. Az önkéntesekkel való együttműködés alapvetően más megközelítést igényel a szervezet vezetőitől és a szervezet tagjaitól (stábtól), mint az alkalmazottak foglalkoztatása, és ezért nem elegendő, hogy csak az önkéntes koordinátor (vagy az ezzel a feladattal megbízott kolléga) foglalkozik az önkéntességgel a szervezetben.

 

A képzés célja:

A résztvevők ismerjék meg az önkéntes menedzsment elemeit és az önkéntességre vonatkozó szervezeti irányelveket annak érdekében, hogy önkéntes programjukat hatékonyabban tudják szervezni. A képzés kifejezetten alapozó jellegű, az önkéntes menedzsment elemeivel általánosságban kívánunk foglalkozni.

 

Képzők:

Az Önkéntes Központ Alapítvány Képzői Köre tagjai egyedülálló szakmai kört alkotnak. Önkéntes menedzsmenthez kapcsolódó elő-tapasztalatokkal rendelkező  szakemberek, akik módszer-specifikus tréningsorozaton, ezt követően gyakorlatszerzési folyamaton vettek részt, mely során olyan felkészült képzőkké váltak, akik az országban felmerülő önkéntes menedzsment képzési igényekre rugalmasan tudnak reagálni.

A képzést e kör két tagja vezeti: Kármán Erika és Kónya Gizella.

 

Módszer:

A képzés tréning jellegű, a résztvevők működő/tervezett önkéntes programjaira, a felmerülő kérdésekre, problémákra alapoz. A trénerek interaktivitásra, a résztvevők aktív bevonására, az elméleti ismeretek gyakorlati megvalósulásának közös kimunkálására invitálják a résztvevőket.

 

A képzés időpontja:

2007. január 18. 10.30-tól 15.30-ig. A képzés módszeréből adódóan sajnos a későn érkezők nem tudnak bekapcsolódni a munkába, ezért kérjük, hogy 10.00 és 10.20 között érkezzenek meg, hogy a regisztrációra is jusson idő. Megértésüket köszönjük!

 

Helyszín:

Béthel Alapítvány (Önkéntes Központ)

5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 2.

 

Részvétel:

A regisztráció a részvételi díj befizetéséhez és a jelentkezési lap visszaküldéséhez kötött. A képzésen minimum 10, maximum 18 fő vesz részt.

A képzés részvételi díja önköltségesen 10.000 Ft áfával, melyhez az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma minden résztvevő számára 7.000 Ft támogatást nyújt. Tehát részvételi díj a fennmaradó 3.000 Ft résztvevőnként. A részvételi díj tartalmazza a képzés költségeit, a trénerek díját és egy könnyű ebédet.

A részvételi díj kifizetése átutalásos számlával történik, melyet a képzés után postázunk a jelentkezőknek a jelentkezési lapon megadott postázási címre.

Az elküldött jelentkezési lap fizetési kötelezettséget von maga után. Az a jelentkező szervezet/intézmény, amely jelentkezési lapját elküldi, azonban fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, még ha a képzésen nem is vett részt, az Önkéntes Központ Alapítvány képzésein a későbbiekben csak abban az esetben vehet részt, ha a korábbi tartozását is kiegyenlíti.

 

A képzésen maximum 18 fő tud részt venni, így az első 18 jelentkező élvez elsőbbséget. Egy szervezettől 1 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. Részvételi szándékát a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével jelezheti. A jelentkezési lapot a juhacsek.petra@onkentes.hu email címre kérjük visszaküldeni 2007. január 15. 12 óráig.

 

A szervezők fenntartják a jogát annak, hogy 10 főnél kevesebb jelentkező esetén a képzés nem kerül megtartásra

 

További információ:

Juhacsek Petra

Képzési programvezetőnél

Telefon: 06-20/939-2177

Email: juhacsek.petra@onkentes.hu

 


A felhívás és a jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

onkentes_menedzsmentkepzes_bekescsaba_2007.doc

 

 

 
2007. január 11, csütörtök 
 

 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.