Vasárnap, 2023. Január 29.Adél napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1950
Ezen a napon született Vámos Miklós

 
 

  Kitekintő: Már félszázezren nézték meg

Egy hónap mérlege: ötvenezren látogató Az igazi da Vinci című kiállításon.

Értékes nyeremény várta a debreceni Leonardo-kiállításra szeptember 17-én koradélután érkező pedagógus házaspárt. Rozman Béla rajztanár az ötvenezredik látogatója volt az egy hónapja nyitva tartó kiállításnak – ebből az alkalomból őt és feleségét Halász János, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte, majd Gulyás Gábor a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója és Kárpáti Zoltán szállodaigazgató átadták nekik a több mint 100 ezer forintot érő ajándékcsomagot, mellyel a pár két napon át pihenhet az Aquaticum Termál és Wellness Hotelben, és igénybe veheti a pihentető, relaxáló szolgáltatásokat. 

A vendégek grátisként kaptak egy-egy palackot abból a tokaji borkülönlegességből, amelyet kifejezetten a Leonardo-kiállításra palackoztak korlátozott számban: a Kolosszus Cuvee-ből és a Leonardo Furmintból.

A rajztanár elmondta, hogy feleségével, Rozmanné Homoródi Ildikóval együtt művészeti iskolában tanítanak, és csoportokat készülnek hozni a tárlatra. – Festészetet is oktatok, és – bár tudom, hogy a kiállítás a Leonardót mint polihisztort mutatja be – szeretném elhozni a festőcsoportomat is – fűzte hozzá.

 

Testbeszéd

 

Az igazi da Vinci idején az Antal–Lusztig-gyűjteményből tematikus válogatás tekinthető meg Testbeszéd címmel. Az önálló tárlat nem csak külön, hanem kombinált jeggyel, a Leonardo-kiállítással összekötve is megnézhető. Ezt az elmúlt egy hónapban több mint 15 ezren tették meg.

 

Cél a százezres látogatószám

 

– Reméljük, hogy elérjük a százezres látogatószámot. Ha ez megtörténik, akkor a bevétel fedezi kiadásainkat. Ez óriási eredmény lenne. – válaszolta a sajtó munkatársainak érdeklődésére Gulyás Gábor igazgató. Elhangzott, hogy szeptember elejétől többnyire csoportok nézik meg a kiállítást, így a látogatottság az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt.

 

 

 
2007. október 5, péntek 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.