Vasárnap, 2023. Január 29.Adél napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1950
Ezen a napon született Vámos Miklós

 
 

  Mozi - Színház: Siker Kecskeméten

November 13 és 17 között rendezte meg a kecskeméti Ciróka Bábszínház a magyarországi bábszínházak találkozóját, immár kilencedik alkalommal.

Nagy izgalommal néztünk a találkozó elé, hiszen nem volt még alkalmunk megmutatni magunkat olyan fórumon, ahol a szakma összes neves képviselője jelen volt, és véleményt alkotott. Első bemutatkozásunk azonban úgy gondolom sikeres volt. Az Ármányos puncspancs című előadásunkat láthatták a szakma képviselői, és a meghívott gyerekek 14-én pénteken este hat órától. Már délben megkezdődött a beépítés, és hosszas előkészületek után beengedhettük a közönséget. Azt hiszem, mondhatom, hogy mindannyian izgultunk, amikor a függöny felgördült, hiszen nem kevesebbről volt szó, mint arról, hogyan mutatkozik be a szakmának az alig öt éve alakult Napsugár Bábszínház.Az előadást követő vastaps azonban mindannyiunkat megnyugtatott. Sikerünk volt, a közönség sokszor visszatapsolta színészeinket! Ám ez még nem minden, mert a fesztiválnak nagyon komoly szakmai zsűrije is volt, akik az előadást követő napon komoly, helyenként kemény kritikával illetik a megjelent csapatokat. Ránk is ez várt másnap. A kiértékelésen ülve azonban szintén megnyugtató szavakat hallhattunk Lengyel Páltól, Boráros Szilárdtól, Bagossy Lászlótól, akik építő kritika mellett megelégedésüket fejezték ki. Úgy gondolom előkelő helyet vívtunk ki magunknak a magyarországi bábos palettán, persze ez nem ad okot a lazításra, máris készülünk a következő előadásra.

Lenkefi Zoltán
Igazgató
 
 
2008. november 22, szombat 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.