Kedd, 2024. Május 28.Emil, Csanád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1910
1910-ben ezen a napon hunyt el Mikszáth Kálmán író

 
 

  Kitekintő: Befejezödött a Hagyományörzö Fesztiváliroda kialakitása
A Csabai Rendezvényszervezö és Kulturális Szolgáltató Kft. által megnyert DAOP-2.1.1/K-11-2011-0067 azonosító számú, Hagyományörzö fesztiváliroda kialakítása Békéscsabán címü projekt megvalósítása befejezödött.

A Csabai Rendezvényszervezö és Kulturális Szolgáltató Kft. 2012. márciusában írta alá a támogatási szerzödést a DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel a DAOP-2.1.1/K-11-2011-0067 azonosítószámú, Hagyományörzö fesztiváliroda kialakítása Békéscsabán címü, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére irányuló projektre vonatkozóan.

A hagyományörzö fesztiváliroda megvalósítását 2012. májusában kezdte meg.

A projekt összköltsége 80 438 020 Ft, amelyböl a támogatás összege 49 871 572 Ft, ebböl 42 390 836 Ft az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, míg 7 480 736 Ft pedig a Magyar Köztársaság központi költségvetéséböl került finanszírozásra. A támogatási intenzitás 62 %.

A projekt során kialakított fesztiváliroda megvalósítása 2013. decemberében fejezödött be. A projekt keretében vállalt indikátorok szerint a fenntartási idöszakban a látogatószám 700 fö lesz, 3 fö munkahelyteremtés valósul meg, az árbevétel pedig 8.000.000 Ft lesz. A projekt megvalósítása során egy fesztiváliroda funkciójú közösségi kulturális épület került felépítésre, mely alkalmas kisebb csoportok fogadására, információs központnak és a békéscsabai Kolbászfesztivál tárgyához kapcsolódó bemutatóterem céljára. Az épület funkciója deklaráltan irodaépület.

Békéscsaba legismertebb attrakciója a Kolbászfesztivál, mely tartalmi elemeiben és látogatószámában Magyarország legfontosabb rendezvényei között tartandó számon. A rendezvény, illetve maga a csabai kolbász a város legfontosabb imázs eleme. Fennállása során a Kolbászfesztivál olyan méretü és olyan hatású rendezvénnyé nötte ki magát, mely Békéscsaba életében (és turizmusában) meghatározó. A fesztiválon a visszatérö vendégek aránya igen magas – a résztvevök átlagosan már 3,8 Kolbászfesztiválon vettek részt.

Ezen kívül a Kedvezményezett feltett szándéka, hogy Békéscsabát, mintegy a gasztronómiai fesztiválok fövárosává emelje, biztosítva, hogy az év minden szakában Békéscsabára csalogassa a turistákat.
 
2014. január 7, kedd 
 

 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.