Vasárnap, 2023. Január 29.Adél napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1950
Ezen a napon született Vámos Miklós

 
 

  Webtanterv: Hír küldése

 

Új sorozatunk előző részében megtudhattuk, hogyan válhatunk a honlap regisztrált felhasználóivá, mely sok lehetőséget nyújt számunkra. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy magunk is küldhetünk híreket a portálra, s így írásaink, cikkeink saját név alatt jelenhetnek meg.Miután felhasználóként beléptünk a portálra, a "Tagoknak" blokkban több új menüpontot is találunk. Ezek egyike: "Hír küldése". Kattintsunk rá!

 

Kisvártatva a betöltődő oldalon egy űrlap jelenik meg, ebbe kell beírni cikkünket. Tulajdonképpen rövidre is foghatnám mondandómat azzal, hogy a mezőket értelemszerűen kell kitölteni, de azért álljon itt némi segítség:

 

Miután a "Cím" mezőt kitöltöttük, "Témát" kell választanunk. A CSABANET portálon a szerkesztők írásunkat valószínűleg az "Olvasóink írták" rovatban helyezik el, ám ha más témát (rovatot) vélünk találónak, válasszunk a következőkből: Bemutatkozunk, CSAK, Csemegéző ? ajánló, Kitekintő, Könyvajánló, Mozi ? színház, Olvasóink írták, Pályázat.

 

Ezt követően írjuk be a cikk bevezetőjét a "Bevezető szöveg" nevű mezőbe, majd a folytatást a "Bővített szöveg" felirat alá. Itt fontos megjegyezzük, hogy a "Bővített szöveg" mezőben nem szükséges megismételnünk írásunk bevezető részét.

 

E két mező nagy segítségünkre van írásunk megformázásában. Minden alapvető lehetőséggel rendelkezünk, amellyel egy alap szövegszerkesztő ?kényeztet? bennünket: a betűtípus meghatározása, formázása, szöveg igazítása, behúzás, felsorolás, kivágás, másolás, beillesztés, sőt szúrhatunk be cikkünkbe képet, s e mellett linket is beszúrhatunk. A jelzések könnyen felismerhetők, ha használtunk már korábban bármilyen szövegszerkesztőt.

 

A beillesztés segítségével korábbi dokumentumainkból is beilleszthetünk részeket, miután szövegszerkesztőnkből a vágólapra másoltuk.

 

Az igazi ?guruk? számára még egy különlegességgel szolgál webes szerkesztőnk. A ?View HTML? feliratú gombra kattintva, váltakozva láthatjuk szövegünk későbbi megjelenését és a HTML kódot, amit közvetlenül is szerkeszthetünk. Ez utóbbi lehetőséget csak SZAKÉRTŐ látogatóinknak ajánljuk.

 

Miután így, vagy úgy elkészítettük írásunkat, az ?Előnézet? gombra kattintva megtekinthetjük cikkünket. Ha mindent rendben találunk az ?OK? gomb megnyomásával küldjük el művünket a szerkesztők számára. Amennyiben hibát fedezünk fel, még változtathatunk írásunkon, majd ismételjük meg az előző lépéseket. Ezek után a szerkesztők egy jóváhagyási folyamat után elhelyezik a cikket portálunkon.

 

Reméljük e rövid írás is megvilágította, a lehetőségek mily széles tárházát nyújtja bárki számára, ha honlapunkon tagként regisztrálja magát.

 

Várjuk híreiket az info@csabanet.hu címen, ahová sorozatunkkal kapcsolatban is elküldhetik kérdéseiket, visszajelzéseiket.

 

Jó böngészést:

 

Hegedűs Sándor

hsandor@csabanet.hu


A Webtanterv előző része:
Regisztrálás

 

 
2003. október 14, kedd 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.