Htf, 2024. Jnius 17.Laura, Alida napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
vfordulk
1917
Ezen a napon kötötte meg Charlie Chaplin az első milliós összegű filmszerződést

 
 

  Tallózó: Csabai kolbász és hurka a svájci határon

Dél-alföldi termékekkel és ízekkel ismerkedhetnek Franciaországban, Mülhausenben a karácsonyi vásárba látogatók. Hogy miért éppen ez a vidék mutatkozhat be, arról Pál Miklósnét, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnökét kérdeztük.

 
2008. november 22, szombatTovbb...
 

  Tallózó: Összefogtak a mesterségek megőrzéséért


A népi kismesterségek fennmaradásáért rendeztek konferenciát szombaton, a békéscsabai kézműves szakiskolában. Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a rendezvény főszervezője is.

 
2008. november 22, szombatTovbb...
 

  Tallózó: Babák és grafikák meseországban
— Az advent az elcsendesülés, a csodavárás időszaka. A csoda pedig sok mindent jelenthet, akár egy tál meleg ételt vagy egy simogatást — hangsúlyozta B. Szűcs Irén, a Békési Galériában felállított Meseország című kiállítás megnyitóján.

 
2007. december 4, keddTovbb...
 

  Tallózó: A turistákat beavatják a népművészet műhelytitkaiba

A kézművesség és az idegenforgalom kapcsolatában mérföldkövet jelentett a Békés Megyei Népművészeti Egyesület Vendégváró hagyomány című konferenciája és pályázata.

A szakemberek eredeti küldetésük, a hagyományőrzés mellett pénzforrásokról és új munkahelyek teremtéséről tanácskoztak. Az alkotóknak hirdetett pályázat célja az volt, hogy bemutassák a térség népművészeti hagyományát, és ötleteket hozzanak arra, hogyan lehet helyi értékekkel gazdagítani az idegenforgalmi kínálatot.

 
2007. november 21, szerdaTovbb...
 

  Tallózó: Hol lehet itt graffitizni?


- tanácskozott a csabai diákparlament

Általános és középiskolás fiatalokból álló diákparlament ülésezett szerdán Békéscsabán. A fiatalok az őket leginkább érintő és érdeklő kérdéseket fogalmazták meg, hogy ezeket eljuttassák a város vezetésének.

 
2007. oktber 17, szerdaTovbb...
 

  Tallózó: Rekordszámú induló a tizenegyedik kolbászfesztiválon

Eddig 306 csapat indulása volt a rekord a Csabai Kolbászfesztivál legnagyobb attrakcióján, a kolbászkészítő versenyen.

Dr. Ambrus Zoltán főszervező a mai tájékoztatón bejelentette: idén október 22-én, 10 órakor 366 csapat gyürkőzik neki a húsnak, hogy kolbász legyen belőle.

 
2007. oktber 11, cstrtkTovbb...
 

  Tallózó: Megy a gőzös: premier előtt Csabán

Kedden este mutatták be premier előtt a békéscsabai Center Moziban Koltai Róbert Megy a gőzös című filmjét, melynek több Békés megyei vonatkozása is van: a forgatókönyvet Grecsó Krisztián írta, a zenét pedig a szintén viharsarki Pravo jegyzi.

 
2007. oktber 10, szerdaTovbb...
 

  Tallózó: Csabai hétvége Munkácsyért


A múlt hét óta alig gyarapodott valamennyit az eddig összegyűlt adomány a 27 millió forintba kerülő Munkácsy-képre, ám annál több ígérvényünk van, illetve akciónk lesz a következő napokban.

Többen is csatlakoztak a hétfőn kezdődő Munkácsy-hét jótékonysági rendezvényeihez, amelynek a békéscsabai Csaba Center ad otthont. A megye képzőművészei mintegy 40 alkotással járultak hozzá, hogy az 1888-ban készült "A la petite Jeanne" című Munkácsy-festmény a mester nevét viselő békéscsabai múzeumba kerülhessen.

 
2007. oktber 8, htfTovbb...
 

  Tallózó: Brüsszel kezében a békéscsabai Ibsen-palota sorsa - A BMH írása


Hogy lesz-e Ibsen-palota a békéscsabai sétálóutcán, ma még senki sem meri teljes bizonyossággal kijelenteni, hiszen a végleges válasz pillanatnyilag Brüsszel "kezében" van.

Magyar Mária Remény természetesen van, nem is kevés, állítja dr. Balog Erika, a megyei önkormányzat intézményfelügyeleti osztályvezetője, akinek oroszlánrésze volt az "Ibsen-palota művészeti, oktatási és közművelődési központ" című pályázat elkészítésében.

Tovább...

 
2007. janur 5, pntekTovbb...
 

  Tallózó: Művészek a Dél-Alföld körül
Hivatalosan is megnyitották tegnap Békéscsabán a felnőtt és ifjúsági népművészeti táborokat. A népi mesterségek képviselői tizenhetedik éve minden nyáron az egyhetes megyeszékhelyi találkozón adnak ízelítőt szakmájuk egyedi fogásaiból.

Pál Miklósné, a Békés Megyei Művelődési Központ, Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese — és egyben a programok főszervezője — elmondta, idén tizennyolc csoportban tizenhét mesterség alapjait ismerhetik meg az érdeklődők.

Tovább...
 
2006. jlius 18, keddTovbb...
 


  Hirdetés
 
 

  Médiapartnerek 
 

  Hírlevél
Email cm:

Krjk, vlasszon:

Tipusa:

 
 

  MTA SZTAKI Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése
 
 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.