Kedd, 2024. Május 28.Emil, Csanád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1910
1910-ben ezen a napon hunyt el Mikszáth Kálmán író

 
 

CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja - ARCHÍVUM: Bemutatkozunk

Keresés a topickban:   
[ Főoldal | Új topik választása ]

  Bemutatkozunk: Péterfy Bori & Love Band

"Nézz mélyen a szemebe / Tedd a kezed a farzsebemba / Hajolj bele a hajamba / Dúdold bele, hogy La Bamba" – ezzel a farzsebes dallal, s mellette tíz új, szeszélyes, ravasz, szókimondó, ellenállhatatlan, szenvedélyes számot felvonultatva október 15-én jelenik meg Péterfy Bori első szólóalbuma. Élőben pedig október 27-én, az A38-on megrendezett lemezbemutató koncerten hallhatók majd az új számok.

 
2007. október 14, vasárnapTovább...
 

  Bemutatkozunk: Nem lesz többé Wan2 Fesztivál, de jön a BalaTONE
éget ér egy másfél évtizedes legenda: 2007-ben nem lesz Wan2 Fesztivál Mezőtúron. Ám az új évben új legenda születik: Zánkán, az egykori úttörőváros területén július közepén rendezik meg első alkalommal a BalaTONE fesztivált - adta hírül a szervező Delta Fest Kft., melynek nevéhez fűződik sok más mellett a tokaj-rakamazi Hegyalja Fesztivál is.

 
2007. január 3, szerdaTovább...
 

  Bemutatkozunk: Bemutatkozik a békéscsabai Ifiház

A Dél- Alföldi Regionális Közművelődési Egyesület (DARKE) a 2005 decemberében egy kérdőívet készített, mivel arra volt kíváncsi, melyek azok a feladatok, tevékenységek, amelyeket a DARKE tagjai fontosnak, hiánypótlónak tartanak. Ezek közül az egyik a Közhír folyóiratban a békés megyei és a további dél- alföldi régióbeli intézmények bemutatkozása. Induljon el hát a lavina, az első hógolyó a békéscsabai Ifjúsági Ház, az Ifiház bemutatkozása.

 
2006. április 13, csütörtökTovább...
 

  Bemutatkozunk: A Berbécs zenekar

"Amikor Gajcsánába jutottam el, akkor ott énekeltek nekem egy éneket (...).  Amikor meghallottam ezt az éneket, földbe gyökerezett a lábam, mert hiszen ez egy tiszta pentaton dallam. Egyetlen idegen hang sincs benne, tehát a legrégibb magyar népdalréteggel egykorú. Ennek alapján állíthattam fel, hogy a negyedik zenedialektus mellé egy ötödik is van, és ez a moldvai csángómagyar népdal.”

Domokos Pál Péter néprajzkutató

A Berbécs Zenekar 1997 áprilisában alakult, bár a zenekar összetétele az évek folyamán megváltozott, jelenlegi felállásban 1999 óta működik. Elsősorban gyimesi, moldvai és felcsíki gyűjtésekből válogatott muzsikát játszunk, de olykor merítünk a határainkon belüli zenei dialektusok gazdag népzenei hagyományaiból is.

 
2006. február 10, péntekTovább...
 

  Bemutatkozunk: Corvin János Múzeum

2005 januárjával megkezdte működését a gyulai Corvin János Múzeum, és ezzel az eddig városi és megyei kézben levő kiállítóegységek végre lehetőséget kaptak arra, hogy egy szervezeten belül történjék az irányításuk, és a működtetésük. Az alapítással az ország egyik legnagyobb városi múezum együttese jött létre, melynek részét képezia a Dürer Terem, a Városi Képtár, a Ladics-ház, a Lajos Ferenc Grafikai Gyűjtemény, az Erkel Ferenc Emlékház, a Német Nemzetiségi Gyűjtemény, valamint Közép Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.

 
2005. február 21, hétfőTovább...
 

  Bemutatkozunk: Rozsdamaró Zenekar

Elkészült a Rozsdamaró Zenekar új honlapja, mely kiváló alkalmat nyújt az együttes bemutatására.

A Rozsdamaró zenekar magyar népzenét játszik. Nevezhetnénk ezt, ha úgy tetszenék, hagyományos zenének, népi tánczenének, parasztzenének, falusi cigányzenének, illetve, ami a jelzőket illeti, Kárpát-medenceinek, kelet-közép-európainak, magyarországinak és romániainak, vagy akár poszt-osztrák-magyar-monarchiainak is.

 
2005. január 31, hétfőTovább...
 

  Bemutatkozunk: BOLERÁZ CITERAZENEKAR

Művészeti vezető: PAULIK LÁSZLÓ

1997-ben alakultunk a Csabi Szlovákok kezdeményezésére, Hét év alatt igen szép sikereket értünk el. Országos minősítő versenyen háromszor arany, kétszer Arany Páva-díjat kaptunk.

 
2004. december 3, péntekTovább...
 

  Bemutatkozunk: Jankay Galéria


Békéscsaba, Andrássy u. 37-43 . A CSABA CENTER harmadik emeletén.

Békéscsaba kulturális életének nagy eseménye volt 2003 októberében a város lakosságának átadott Jankay Galéria. A Jankay Tibor hagyatékát reprezentáló kiállításon kívül az elmúlt időben tizenegy kiállítást nézhettek meg a békéscsabaiak a Kortárs Teremben.

 
2004. december 1, szerdaTovább...
 

  Bemutatkozunk: ÚJRA TÁNCBAHÍVÓ!


Kedves Gyerekek, Ifjak, Felnőttek, Szülők és Nagyszülők!

Tánctudástól függetlenül várunk mindenkit a CSABA Táncegyüttes alábbi csoportjaiba:


A. Általános iskolás korú gyermekeket a "Malá ?aba" gyermekegyüttesbe.
Beiratkozás: 2004. szeptember 7-én 16.00-kor a Szlovák Iskola ebédlőjében. Cím: Békéscsaba, Peter Jilemniczky u. 1.Foglalkozások: kedd, csütörtök 16.00-17.30-ig iskolarendszerű oktatás keretében.

 
2004. szeptember 6, hétfőTovább...
 

  Bemutatkozunk: II. Alhana tábor

Kábítószerellenes, kulturális könnyűzenei tábor

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az Alhana tábor Agárdon, a Nemes kócsag kempingben. A tavalyihoz képest bővült programokkal várjuk látogatóinkat.

 
2004. május 24, hétfőTovább...
 


  Hirdetés
 
 

  Médiapartnerek 
 

  Hírlevél
Email cím:

Kérjük, válasszon:

Tipusa:

 
 

  MTA SZTAKI Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése
 
 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.