Kedd, 2024. Május 28.Emil, Csanád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1910
1910-ben ezen a napon hunyt el Mikszáth Kálmán író

 
 

  Webtanterv: Hírlevél

A CSABANET portál egyik legfontosabb szolgáltatása a hírlevél, így tanfolyamunknak ebben a részében erről írunk.

 

Amennyiben az interneten böngésző rátalál egy számára érdekes honlapra (reméljük a CSABANET ilyen), jogos igényként jelentkezik részéről, hogy értesítést kapjon a legújabb hírekről, eseményekről. Ennek elősegítésére indítottuk el hírlevelünket.A fel- és leiratkozás módja roppant egyszerű. A baloldali menüsor ?Hírlevél? blokkjában adhatjuk meg e-mail címünket, valamint a megrendelt hírlevél típusát. Két választási lehetőségünk van: ?Text? és ?HTML?. Erről a következőket érdemes tudnunk.

A text formátumban küldött levél egyszerűbb szerkezetű, formázásokra nem nyújt lehetőséget, külalakra úgy néz ki, mintha a ?Jegyzettömb? nevű alkalmazásban írtuk volna. Ennek megfelelően mérete kicsi, így nyugodt szívvel ajánlhatjuk azoknak, akik lassabb interneteléréssel rendelkeznek.

Ezzel szemben a HTML-ben írott levél formátuma megengedi linkek és képek beszúrását, karakterek formázását, és szinte mindent, amit egy interneten található honlapon is megtekinthetünk. A HTML levelet így nagyobb sávszélességgel és méretesebb postafiókkal rendelkező olvasóinknak ajánljuk.

Ha döntöttünk a levél formátumáról, már csak arról kell határoznunk, hogy éppen előfizetjük, vagy pedig lemondjuk a hírlevelet. Ha mindezek végére értünk, nyomjuk meg a ?Küld? gombot, ám még nem dőlhetünk nyugodtan hátra karosszékünkben.

Annak megakadályozására, hogy mások a nevünkben rendelhessenek hírlevelet, az MMK rendszere küld egy e-mailt a megadott címre a következő szöveggel:

?Ön vagy valaki más ezzel az email címmel előfizetett a hírlevelünkre. Az előfizetés jóváhagyásához kérjük kattintson az általunk küldött linkre, vagy másolja böngészője címsorába. Amennyiben nem tart igényt a hírlevelünkre, semmit nem kell tennie.?

Miután a fent említett linkre kattintunk, a rendszer aktiválja előfizetésünket, s remélhetőleg ?ömlenek? hozzánk az érdekesebbnél érdekesebb hírek.

Várjuk híreiket, s a sorozattal kapcsolatban is elküldhetik kérdéseiket, visszajelzéseiket.

Jó böngészést:

 

Hegedűs Sándor

 


A Webtanterv előző részei:
Saját profil
Regisztrálás 
Hír küldése
Eseménynaptár

 
2004. március 9, kedd 
 

 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.