Vasárnap, 2024. Április 21.Konrád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
 
 

CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja - ARCHÍVUM: Könyvajánló

Keresés a topickban:   
[ Főoldal | Új topik választása ]

  Könyvajánló: Tengerkék alkonyat

Szeretettel várjuk 2007. november 29-én, 16.30 órakor a Munkácsy Mihály Emlékházba (Békéscsaba, Gyulai út 5.) Sass Ervin: Tengerkék alkonyat - Mindennapi hatsorosak című könyvének bemutatójára.

A szerzővel beszélget: Kőszegi Barta Kálmán a Magyar Téka Erkel Sándor Könyvesház ügyvezetője

 
2007. november 22, csütörtökTovább...
 

  Könyvajánló: Könyvbemutató


2007. november 12-én a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrumban 17 órai kezdettel kerül sor Teleki Júlia (Vajdaság) „Hol vannak a sírok?" c. könyvének bemutatójára, a szerző jelenlétében.

A könyv az 1944 utáni megtorlások magyar áldozatairól szól. Ennek a bosszúhadjáratnak több mint 40 000 magyar áldozata volt, az ő történetüket dolgozza fel a túlélők visszaemlékezései alapján. A dokumentum kötet célja, hogy napvilágra hozza az elhallgatott igazságot, minél többen megismerjék az 1944-es eseményeket, s ne merüljenek feledésbe az ártatlanul kivégzett és meghurcolt magyarok ezrei.

 
2007. november 8, csütörtökTovább...
 

  Könyvajánló: Tolvaly Ferenc: TIBETBEN A LÉLEK

... és Az út folytatódik. Tolvaly Ferenc, a nagysikerű El Camino – Az út szerzője új regényében a mágikus-misztikus Tibetbe kalauzolja az olvasót, ahol még a tábortűz füstjében is táncoló démonok, a félelem és a remény szülöttei jelennek meg. A gyötrelmes és fenséges spirituális utazás végcélja Kailasza, a tibetiek legszentebb hegye.

 
2006. szeptember 18, hétfőTovább...
 

  Könyvajánló: AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT PROGRAMJA BÉKÉSCSABÁN

a  sétáló utcán és a Korzó téren

9-én   12.00 órakor Az Ünnepi Könyvhetet megnyitja:
Papp János polgármester
Zalán Tibor költő, író
Közreműködik: Vasutas Fúvószenekar

 
2006. június 11, vasárnapTovább...
 

  Könyvajánló: A mulandóságról
SZERZŐ: Őszentsége a dalai láma

,"Értsd meg, hogy ez a test, amelyet mindenáron igyekszel fenntartani, egy nap cserbenhagy majd; Újjászületésed során az legyen a célod, hogy a spirituális út hátralévő lépéseit lehetővé tévő testbe és körülmények közé szüless.," ,"Mindenki meghal, ám egy halott sincs,, - tartja a tibeti mondás. Őszentsége, a dalai láma leírja, milyen lépéseken haladunk keresztül mindannyian, amikor meghalunk. Részletesen tárgyalja a haldokló által megtapasztalt különféle mentális állapotokat, és hogy miként készülhetünk fel rájuk.

 
2006. március 12, vasárnapTovább...
 

  Könyvajánló: Hamlet vára, Shakespeare Helsingőre
SZERZŐ: David Hohnen

Évente sok ezer látogató keresi fel Helsingőrt, elsősorban azért, hogy megnézze Hamlet várát. Hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy ez a kis dán városka Shakespeare-nek köszönheti hírnevét, aki az eredeti Hamlet-legenda színhelye, Jütland komor lápvidéke helyett választotta e helyszínt drámájának.

 
2006. február 6, hétfőTovább...
 

  Könyvajánló: A régi szerető

SZERZŐ: Márai Sándor

Márai kötetben meg nem jelent elbeszéléseinek harmadik, befejező része az író talán legizgalmasabb írásait tartalmazza. Szinte valamennyi a második világháború élményköréhez kapcsolódik, s hű kifejezője az író akkori lelkiállapotának:

 
2005. december 14, szerdaTovább...
 

  Könyvajánló: Benső mosoly

SZERZŐ: Müller Péter

,,Olyan könyvet szeretnék írni, amely élni segít. A valódi segítség pedig nem az, ha útilámpást adok a kezedbe, hanem ha megmutatom, miként gyújtsd meg a lángot a saját szívedben.,, Az első kötet az Önismeretről szól. Hogyan találjuk meg isteni énünket? Miként győzzük le félelmeinket? Mit tehetünk annak érdekében, hogy helyesen neveljük önmagunkat és gyermekeinket?

 
2005. november 17, csütörtökTovább...
 

  Könyvajánló: A FUNTINELI BOSZORKÁNY I-III.

SZERZŐ: WASS ALBERT

A könyv reális elemekkel vegyített romantikus, meseszerű története - az író jelentősebb írásaihoz hasonlóan - a szűkebb szülőhazába, Erdélybe kalauzolja vissza az olvasót. A terjedelmes regény hősnője a boszorkányosan szép havasi lány, Nuca. Az Istenszéke alatt, az Urszun él egy furcsa kerek faházban apjával, a szótlan Tóderikkel. Nem ismer más törvényt, mint az erdők és hegyek törvényét, a jóságot sem Istentől vagy annak árnyékában tanulja meg, hanem a természettől.

 
2005. szeptember 30, péntekTovább...
 

  Könyvajánló: A kabuli könyvárus

SZERZŐ: Asne Seierstad

Asne Seierstad, norvég újságírónő a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrortámadást követően három hónapot töltött Afganisztánban, neves skandináv lapok tudósítójaként. Ott szerzett tapasztalatain alapul A kabuli könyvárus, amely egy csapásra a világirodalom egyik legsikeresebb tényregénye lett. Lánykérések, esküvők, szenvedélyek, remény, rettegés, bűn és bűnhődés - egy titokzatos világ egy európai asszony szemével. Egy olyan világ, ahol a nő ma sem mehet a testét tetőtől talpig elfedő burka nélkül az utcára, férfival szót nem válthat, mi több, férfira nem is nézhet, feleségül pedig csak ahhoz mehet, akit a szülei kijelölnek számára.

 
2005. augusztus 16, keddTovább...
 


  Hirdetés
 
 

  Médiapartnerek 
 

  Hírlevél
Email cím:

Kérjük, válasszon:

Tipusa:

 
 

  MTA SZTAKI Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése
 
 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.