Kedd, 2024. Május 28.Emil, Csanád napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1910
1910-ben ezen a napon hunyt el Mikszáth Kálmán író

 
 

CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja - ARCHÍVUM: Mozi - Színház

Keresés a topickban:   
[ Főoldal | Új topik választása ]

  Mozi - Színház: A Napsugár Indonéziába készül

Hatalmas út áll a békéscsabai Napsugár Bábszínház előtt, hiszen a bábjátszás őshazájába, Indonéziába, Jáva szigetére utazik a Békés Megyei Önkormányzat jóvoltából  január 22-én.

Békés Megye Képviselő-testülete 2008. októberében döntött az Észak- Szumátra Tartománnyal történő testvérmegyei kapcsolat létesítéséről. A kapcsolatok létrehozása során első lépésként az indonéz fél kezdeményezésére, Békés megye Képviselő-testületének felhatalmazásával egy jövőbeni Együttműködési Megállapodás megkötésére vonatkozó szándéknyilatkozat aláírására került sor Medánban, Észak-Szumátra fővárosában.
 
2009. január 17, szombatTovább...
 

  Mozi - Színház: Focirajongókat a színházba!


Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli
színpadi játék

Egy darab, amit azért tűzött a békéscsabai Jókai Színház a műsorára, mert be kívánja csalni a közönség közé a focirajongókat. Azok a férjek, barátok, szomszédok, akik már évek óta csak ígérik a feleségüknek, szerelmüknek, szomszédjuknak, hogy egyszer majd elkísérik őket színházba, de mindig akad valami kifogás, - most itt az alkalom! Egy színdarab, ami a fociról szól, ami könnyű, szórakoztató, de gondolkozásra késztet, hiszen emberi tulajdonságokat, viszonyokat boncolgat. Görbe tükör önmagunknak.

 
2009. január 17, szombatTovább...
 

  Mozi - Színház: Siker Kecskeméten

November 13 és 17 között rendezte meg a kecskeméti Ciróka Bábszínház a magyarországi bábszínházak találkozóját, immár kilencedik alkalommal.

Nagy izgalommal néztünk a találkozó elé, hiszen nem volt még alkalmunk megmutatni magunkat olyan fórumon, ahol a szakma összes neves képviselője jelen volt, és véleményt alkotott. Első bemutatkozásunk azonban úgy gondolom sikeres volt. Az Ármányos puncspancs című előadásunkat láthatták a szakma képviselői, és a meghívott gyerekek 14-én pénteken este hat órától. Már délben megkezdődött a beépítés, és hosszas előkészületek után beengedhettük a közönséget. Azt hiszem, mondhatom, hogy mindannyian izgultunk, amikor a függöny felgördült, hiszen nem kevesebbről volt szó, mint arról, hogyan mutatkozik be a szakmának az alig öt éve alakult Napsugár Bábszínház.

 
2008. november 22, szombatTovább...
 

  Mozi - Színház: Évadzáró Gála a Jókai Színházban


Ünnepélyes gálával egybekötött nyilvános társulati ülésre várják a színházbarátokat a Békés Megyei Jókai Színházba 2008. június 13-án, pénteken este 7 órára, ahol a színház szerelmesei betekintést nyerhetnek a teátrum belső életébe. Az évadzáró gálán fellép a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, a Balassi Táncegyüttes, Paczuk Gabi, Gulyás Levente és zenekara Szente Évával kiegészülve. Évadzáró beszédet mond Fekete Péter igazgató, majd a műsorban visszatekintenek az elmúlt évadra.

 
2008. június 12, csütörtökTovább...
 

  Mozi - Színház: ISTVÁN A KIRÁLY GÁLA egy nappal később

A Magyar Televízió bejelentette, hogy a TÁRSULAT című műsorának december 11-re tervezett adását egy nappal később sugározza.

A Békés Megyei Jókai Színház az MTV műsorváltozása miatt a nagyszabású Gálaműsort, melyet PACZUK GABI csabai színművész versenyben maradásának támogatására szervezett 12-én szerdára 20 órára helyezi át!

 
2007. december 11, keddTovább...
 

  Mozi - Színház: Ünnepi színházi ajándékkosár


Év végi kedvezménnyel, szenzációs, színes és tartalmas ünnepi ajándékkosárral várja nézőit december első felében a Békés Megyei Jókai Színház. Az idén decemberben először, nemzetközileg is ismert és elismert vendégprodukciókkal színesedik a színházi műsor és a színházba járók programja.

Ráadásul mindez olyan árakon, hogy az már szinte ajándék: annak, aki ünnepi ajándékcsomagot vásárol. Aki ugyanis kettőt fizet, az hármat kap. Azaz, aki 2 ezer forintot fizet, az 3 előadást választhat a kosárból a csomagjába, és ha ráadásul az illetőnek színházbérlete is van, és azt a jegyvásárláshoz magával viszi, és felmutatja, akkor az árnak csak az 50 százalékát, azaz ezer forintot kell fizetnie.

 
2007. november 25, vasárnapTovább...
 

  Mozi - Színház: PÁHOLY OPERETT GÁLA EST

2007. december 1. (szombat) 19 óra: PÁHOLY OPERETT GÁLA EST - A műfaj sztárjaival

Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Johan Strauss és még sok más operett zeneszerző műveiből összeállított kétszer negyvenöt perces gála műsorunk főszereplői:

Szóka Júlia, Virágh József, Szomszéd Ildikó, Magócs Ottó, Pomlényi Péter és a Páholy kiváló táncművészei!

 
2007. november 22, csütörtökTovább...
 

  Mozi - Színház: A musical hangjai a Jókai Színházban


A Békés Megyei Jókai Színház folytatja a  Van egy szabad estéje? című ingyenes koncertsorozatát. A következő program november 16-án, 19 órakor lesz a színház Vigadó termében.

A musical hangjai című két részes műsorban a Magyarországon eddig bemutatott Broadway-musicalekből hallhatnak, láthatnak válogatást magyar nyelven, a Fiatal Színházművészeti Szakközépiskola hallgatóinak előadásában.

 
2007. november 14, szerdaTovább...
 

  Mozi - Színház: HATÁRTALANUL A JÓKAI SZÍNHÁZBAN

2007. október 25-én este fél nyolctól az újvidéki Deák Ferenc drámaíróval találkozhat a közönség színházunk színészklubjában. A beszélgetésen a résztvevők bepillantást nyerhetnek az író Határtalanul és Fojtás című drámáiból készült, számtalan díjjal jutalmazott filmjeibe is.
 
2007. október 24, szerdaTovább...
 

  Mozi - Színház: Szentirmay Évát ünnepelték a Jókai Színházban

Rendhagyó módon kezdődött el tegnap este A vadkacsa című előadás a Békés Megyei Jókai Színházban. A nézőket emelkedett komolyzene fogadta, és a színpadnyílást eltakaró fehér függönyre vetített képek. Képek valamikori előadásokból. Képek, melyekre a nézőtéren ülők egy része már nem is emlékezhetett, más része viszont nagyon is. Képek, amelyekről más-más partnerekkel, és más-más korúan, de mindig ugyanaz a színésznő nézett ránk.

 
2007. október 19, péntekTovább...
 


  Hirdetés
 
 

  Médiapartnerek 
 

  Hírlevél
Email cím:

Kérjük, válasszon:

Tipusa:

 
 

  MTA SZTAKI Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése
 
 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.