Hétfő, 2024. Március 4.Kázmér napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1678
Antonio Vivaldi születése

 
 

CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja - ARCHÍVUM: Kék Bolygó

Keresés a topickban:   
[ Főoldal | Új topik választása ]

  Kék Bolygó: Kiscica repül a fűbe

A kedvencek feleslegesen túlszaporított egyedeivel a lakosság nem tud mit kezdeni

Valaki az ebrendészeti telep közelében, a forgalmas út szélére dobott le egy pár hetes kiscicát. Az állatot szerencsére az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa találta meg, így megmenekült, nem került az autók kerekei alá. A cica a nagy melegben folyadék utánpótlást kapott, majd egy macskabarát menedékében kapott védelmet. Neki szerencséje volt, nem úgy, mint sok ezer ilyenkor elpusztuló társának.

 

 
2008. június 11, szerdaTovább...
 

  Kék Bolygó: Szőrmeellenes országjáró kampány

Állatvédők tiltakoznak a bundakabátok készítése és eladása ellen

Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szőrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elő. Az Orpheus Állatvédő Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány 2007 / 2008-as szőrmeellenes kampányán belül a családok már meglévő bundakabátjait, prémgallérjait gyűjtötte be. A program zárásaként az állatvédők (környezettudatos vásárlói szokást segítő) állatvédelmi információs pontokat állítanak az ország több pontján:

 
2007. december 11, keddTovább...
 

  Kék Bolygó: Komposztálj! Nap


A Közös Pont Egyesület, Kukabúvár Egyesület, HUMUSZ, SZIKE és a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületének közös rendezvénye.

„Öko"JÁTSZÓHÁZ október 20.-án (szombaton) délután 2-5-ig

Bemutatjuk a Közös kompomatát a vicces autómatát. Megtudhatjuk hol terem a   komposzt és hogyan tehetnénk környezetbaráttá háztartásunkat. Érdekes játékokkal, „öko" termékekkel, kiadványokkalés meglepetésekkel várjuk a kedves érdeklődőket. Mindezeket ajánljuk gyermeknek  és játékos kedvű felnőtteknek egyaránt.

 
2007. október 18, csütörtökTovább...
 

  Kék Bolygó: Készítsünk madáretetőt!


Segítsük a telet itt átvészelő madarakat

Télvíz idején az ablaknál állva a meleget adó radiátor teszi kellemessé a benti létet. Kinn a zord hideg télben, a fagyott talajon, a kopár fák ágaira rárepülő madarak sanyarú sorsának jobbá tételét már nyáron – kora ősszel segíthetjük, ha gondos állatbarát módjára, előre madáretetőt készítünk a hideg napokra.

 
2007. október 9, keddTovább...
 

  Kék Bolygó: Sok a felelőtlen állattartó


Állatok az utcára dobva kóborolnak, majd pusztulnak

Szeged város ebrendészeti feladatait 2006 júliusától az Orpheus Állatvédő Egyesület végzi. A közhasznú szervezet munkatársai nap, mint nap a legrosszabb helyzetben lévő állatokkal találkoznak. Nem ritka, hogy felelőtlen gazdák megunt kedvenceket fához, kerítéshez kötve hagynak magukra, étel és ital nélkül. Sok autóból kidobott kutya-, macskakölyök táplálék hiányában szenved éhhalált. Az állatok egy része autók kerekei által gázoltan, elhullva kerül az ebrendészetre. A telep dolgozói az utcán kóborló állatokat befogják, a telepen karanténozva megfigyelik, majd a lehetőség függvényében a veszettségoltás, féregtelenítés, parazitáktól való mentesítés után gazdához juttatják őket.

 
2006. október 28, szombatTovább...
 

  Kék Bolygó: Utcai cicainvázió

Magyarországon az Orpheus Állatvédő Egyesület becslése szerint hárommillió macska él. A tavaszi párzási időszak után nyáron nagy fejtörést jelentenek a magánházak, és a panelépületek körül nyávogó kiscicák, akiknek szinte lehetetlen gazdát találni. A kóbor macskák pedig „csak” tovább szaporodnak...

 
2006. augusztus 2, szerdaTovább...
 

  Kék Bolygó: Nehezen viselik kedvenceink a tikkasztó hőséget

Ki jobban tűri, ki rosszabbul, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget. Az állattartónak (ha gondos gazdaként akar eljárni) oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására. A hőségtől állataink is szenvednek, nemtörődöm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is pusztulhatnak. Az Orpheus Állatvédő Egyesület melegben alkalmazható javaslatai segítenek a problémák elkerülésében.

 
2006. június 24, szombatTovább...
 

  Kék Bolygó: Hagyd élni a nyuszit!

Állatbarát húsvét - ne vásárolj élő állatot húsvétra!

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét elvesztett állat van, hogy a serpenyőben végzi.

Szülők, nagyszülők és testvérek kiscsibékkel, nyuszikkal térnek haza az egyébként állatoktól csendes családi házakba, lakásokba...

 
2006. április 13, csütörtökTovább...
 

  Kék Bolygó: Elkerülhető, hogy kedvenceink is hazavigyék a vírust!

A hírek szerint valószínűsíthető, hogy a Magyarországon elhullott madarakat a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírusa is megfertőzhette. A kutyáink és macskáink szabadjára engedésével is lakótérbe vihető a veszélyes kór. Némi odafigyeléssel és higiéniával elkerülhetjük a betegséget.

 
2006. február 21, keddTovább...
 

  Kék Bolygó: Emberre és állatra is veszélyes 'vadászvilág'


A tél egyet jelent a vadászati idénnyel. Ilyenkor a vadgazdaság erdőőrei mellett a legális (alkalmi) hobbivadászok, az illegális orrvadászok is puskát ragadnak, hogy kisebb - nagyobb zsákmányt ejtsenek. Nem mindegy azonban, hogy a vadállat, a kirándulásra magunkkal vitt kedvencünk vagy mi magunk kerülünk a célkeresztbe.

 
2006. február 7, keddTovább...
 


  Hirdetés
 
 

  Médiapartnerek 
 

  Hírlevél
Email cím:

Kérjük, válasszon:

Tipusa:

 
 

  MTA SZTAKI Szótár

Keresett szó:Kis-/nagybetu nem számít
Ékezet nem számít
Táblázat készítése
 
 


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.